5 Şubat 2018 Pazartesi

DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 1 Çay Bardağı Çiçek Yağı
  • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • 2 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Çay Bardağı Damla Çikolata
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Geniş bir kaba 1 çay bardağı çiçek yağı, 1 su bardağı pudra şekeri, 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilinceye kadar yoğurulur.
  • Elde edilen hamur 15 dakika dinlendirilir.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elde yuvarlanarak şekil verilir.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilen kurabiyelerin üzerine damla çikolatalar yerleştirilir.
  • 170 derece, önceden ısıtılmış fırında etrafı hafif pembeleşene kadar pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder