5 Şubat 2018 Pazartesi

FİNCANDA KADAYIF TATLISI

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 500 Gram Tel Kadayıf
  • 2 Su Bardağı Kıyılmış Ceviz
  • 150 Gram Tereyağı
  • Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 4 Su Bardağı Şeker
  • 4,5 Su Bardağı Su
  • 3 Yemek Kaşığı Limon Suyu
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Şerbeti hazırlamak için tencerede  4 su bardağı şeker,  4.5 su bardağı su ile beraber yarım saat kaynatılır ve 3 yemek kaşığı limon suyu eklenip 5 dakika daha kaynatılıp ılımaya bırakılır.
  • Geniş bir kaba yarım Kg. tel kadayıf konur ve üzerine yarım su bardağı sıvı yağ dökülür.
  • Kadayıflar elle didiklenip tel tel olması sağlanır.
  • Bir tutam kadayıf alınıp kenarlardan sarkacak şekilde kahve fincanına yerleştirilir.
  • Fincandaki kadayıfın ortasına 1 parça tereyağı, 2 tatlı kaşığı ceviz kırığı konup sarkan kenarlar fincanın içine doğru kapatılır ve ters çevrilerek çıkarılıp borcam tepsiye dizilir.
  • Tüm kadayıflar aynı şekilde hazırlanıp tepsiye dizildikten sonra her kadayıfın üzerine birer parça tereyağı konur.
  • Önceden 170 derece ısıtılmış fırında kadayıfların üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından çıkan kadayıf ılıyınca, daha önce hazırladığımız ılık şerbet her yerine gelecek şekilde kepçeyle dökülüp dinlendirilir.
  • Şerbetini çekip soğuduktan sonra arzuya göre ceviz, fındık, hindistan cevizi, kaymak vb. ile süslenerek servis edilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder