--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 500 Gram Tel Kadayıf
- 2 Su Bardağı Kıyılmış Ceviz
- 150 Gram Tereyağı
- Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
- 4 Su Bardağı Şeker
- 4,5 Su Bardağı Su
- 3 Yemek Kaşığı Limon Suyu
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Şerbeti hazırlamak için tencerede 4 su bardağı şeker, 4.5 su bardağı su ile beraber yarım saat kaynatılır ve 3 yemek kaşığı limon suyu eklenip 5 dakika daha kaynatılıp ılımaya bırakılır.
- Geniş bir kaba yarım Kg. tel kadayıf konur ve üzerine yarım su bardağı sıvı yağ dökülür.
- Kadayıflar elle didiklenip tel tel olması sağlanır.
- Bir tutam kadayıf alınıp kenarlardan sarkacak şekilde kahve fincanına yerleştirilir.
- Fincandaki kadayıfın ortasına 1 parça tereyağı, 2 tatlı kaşığı ceviz kırığı konup sarkan kenarlar fincanın içine doğru kapatılır ve ters çevrilerek çıkarılıp borcam tepsiye dizilir.
- Tüm kadayıflar aynı şekilde hazırlanıp tepsiye dizildikten sonra her kadayıfın üzerine birer parça tereyağı konur.
- Önceden 170 derece ısıtılmış fırında kadayıfların üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkan kadayıf ılıyınca, daha önce hazırladığımız ılık şerbet her yerine gelecek şekilde kepçeyle dökülüp dinlendirilir.
- Şerbetini çekip soğuduktan sonra arzuya göre ceviz, fındık, hindistan cevizi, kaymak vb. ile süslenerek servis edilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder