6 Şubat 2018 Salı

TAVUK ÇORBASI

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 2 Adet Tavuk Göğsü
  • 5 Adet Defne Yaprağı
  • 1,5 Litre Su
  • 4 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • Tuz
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Bir tencereye 2 adet tavuk göğsü, 5 adet defne yaprağı ve 1,5 litre sıcak su ilave edilir.
  • Bir kapta 4 yemek kaşığı un, biraz karabiber 1 bardak suyla karıştırılarak eritilir.
  • Haşlanmış tavuklar bıçakla kesilerek küçültülür.
  • Kaynayan tavuk suyuna eritilmiş un dökülüp karıştırılır.
  • İçerisine kesmiş olduğumuz tavuklar ilave edilip karıştırılır.
  • 4 yemek kaşığı limon suyu ile 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilir.
  • Ocaktan alınan çorbanın üzerine isteğe göre kıyılmış dereotu serpilerek servis edilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder