--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 2 Adet Tavuk Göğsü
- 5 Adet Defne Yaprağı
- 1,5 Litre Su
- 4 Yemek Kaşığı Un
- 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- Tuz
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Bir tencereye 2 adet tavuk göğsü, 5 adet defne yaprağı ve 1,5 litre sıcak su ilave edilir.
- Bir kapta 4 yemek kaşığı un, biraz karabiber 1 bardak suyla karıştırılarak eritilir.
- Haşlanmış tavuklar bıçakla kesilerek küçültülür.
- Kaynayan tavuk suyuna eritilmiş un dökülüp karıştırılır.
- İçerisine kesmiş olduğumuz tavuklar ilave edilip karıştırılır.
- 4 yemek kaşığı limon suyu ile 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilir.
- Ocaktan alınan çorbanın üzerine isteğe göre kıyılmış dereotu serpilerek servis edilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder