--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 2 Kilogram Tam Buğday Unu
- 2 Yemek Kaşığı Kuru Maya
- 1 Tatlı Kaşığı Susam
- 1 Tatlı Kaşığı Çörek Otu
- 1 Çay Kaşığı Tuz
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- İlk olarak 2 yemek kaşığı kuru maya kaseye alınıp, üzerine elin girebileceği sıcaklıkta su ilave edilerek maya eritilir.
- Büyük bir kaba 2 kg. un konulur ve üzerine biraz tuz atılıp karıştırılır.
- Eritilmiş maya kaba ilave edilir.
- Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar elin girebileceği sıcaklıktaki su ilave edilir ve yoğurulur.
- 1 tatlı kaşığı susam ve 1 tatlı kaşığı çörek otu eklenir.
- Hamurun üzerine 2,5 yemek kaşığı un serpilir.
- Yapışmaması için üzerine un serpilen hamur kaptan alınır.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir ve hamur yağlı kağıdın üzerine konulup elle bastırılarak düzeltilir.
- Hamurun üstüne biraz un serpilir ve elle düzeltilir.
- Tepsinin üzeri temiz bir bezle kapatılır.
- 1 tencereye sıcak su konur.
- Hamurun çabuk kabarması için üzeri örtülü tepsi, sıcak su dolu tencerenin üstüne konur ve hamur kabarana kadar beklenir.
- Kabaran hamurun üzerindeki örtü alınarak önceden 170 dereceye ayarlanmış fırına konulur.
- Üzeri kızarınca ekmek fırından çıkarılarak fırın ızgara telinin üzerine ters çevrilip çıkarılır ve soğumaya bırakılır.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder