6 Şubat 2018 Salı

TAM BUĞDAY EKMEĞİ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 2 Kilogram Tam Buğday Unu
  • 2 Yemek Kaşığı Kuru Maya
  • 1 Tatlı Kaşığı Susam
  • 1 Tatlı Kaşığı Çörek Otu
  • 1 Çay Kaşığı Tuz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • İlk olarak 2 yemek kaşığı kuru maya kaseye alınıp, üzerine elin girebileceği sıcaklıkta su ilave edilerek maya eritilir.
  • Büyük bir kaba 2 kg. un konulur ve üzerine biraz tuz atılıp karıştırılır.
  • Eritilmiş maya kaba ilave edilir.
  • Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar elin girebileceği sıcaklıktaki su ilave edilir ve yoğurulur.
  • 1 tatlı kaşığı susam ve 1 tatlı kaşığı çörek otu eklenir.
  • Hamurun üzerine 2,5 yemek kaşığı un serpilir.
  • Yapışmaması için üzerine un serpilen hamur kaptan alınır.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir ve hamur yağlı kağıdın üzerine konulup elle bastırılarak düzeltilir.
  • Hamurun üstüne biraz un serpilir ve elle düzeltilir.
  • Tepsinin üzeri temiz bir bezle kapatılır.
  • 1 tencereye sıcak su konur.
  • Hamurun çabuk kabarması için üzeri örtülü tepsi, sıcak su dolu tencerenin üstüne konur ve hamur kabarana kadar beklenir.
  • Kabaran hamurun üzerindeki örtü alınarak önceden 170 dereceye ayarlanmış fırına konulur.
  • Üzeri kızarınca ekmek fırından çıkarılarak fırın ızgara telinin üzerine ters çevrilip çıkarılır ve soğumaya bırakılır.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder