--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- Yarım Su Bardağı Zeytinyağı
- 1 Su Bardağı Yoğurt
- 1 Çay Kaşığı Şeker
- 1 Tatlı Kaşığı Sirke
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 3,5 Su Bardağı Un
- 150 Gram Beyaz Peynir
- 1 Tutam Maydanoz
- Susam, Çörek Otu ve Tuz
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- İlk olarak iç harcı yapmak için 1 tutam maydanoz kıyılır ve 150 gram beyaz peynir ilave edilir.
- Geniş bir kaba yarım su bardağı zeytinyağı, 1 su bardağı yoğurt, tuz, 1 çay kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı sirke, 1 paket kabartma tozu ve 3,5 su bardağı un konulur.
- Bütün malzemeler yoğurulur ve kulak memesi kıvamında elde edilen hamur yaklaşık 1 saat dinlendirilir.
- Dinlendirilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve elde yuvarlanıp bastırılarak açılır.
- Hamurun ortasına peynirli harçtan konur ve ağız kısımları birleştirilerek kapatılır.
- Hazırlanan poğaçalar susam ve çörek otuna batırılarak yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilir.
- 170 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir ve sonra servis edilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder