6 Şubat 2018 Salı

YUMURTASIZ PEYNİRLİ POĞAÇA

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • Yarım Su Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 1 Çay Kaşığı Şeker
  • 1 Tatlı Kaşığı Sirke
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 3,5 Su Bardağı Un
  • 150 Gram Beyaz Peynir
  • 1 Tutam Maydanoz
  • Susam, Çörek Otu ve Tuz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • İlk olarak iç harcı yapmak için 1 tutam maydanoz kıyılır ve 150 gram beyaz peynir ilave edilir.
  • Geniş bir kaba yarım su bardağı zeytinyağı, 1 su bardağı yoğurt, tuz, 1 çay kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı sirke, 1 paket kabartma tozu ve 3,5 su bardağı un konulur.
  • Bütün malzemeler yoğurulur ve kulak memesi kıvamında elde edilen hamur yaklaşık 1 saat dinlendirilir.
  • Dinlendirilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve elde yuvarlanıp bastırılarak açılır.
  • Hamurun ortasına peynirli harçtan konur ve ağız kısımları birleştirilerek kapatılır.
  • Hazırlanan poğaçalar susam ve çörek otuna batırılarak yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilir.
  • 170 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir ve sonra servis edilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder