6 Şubat 2018 Salı

PIRASALI ARAPSAÇI KAVURMA

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 4 Adet Pırasa
  • 1 Demet Arapsaçı
  • Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
  • Yarım Çay Bardağı Su
  • Tuz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • 4 adet pırasa ince ince kesilir.
  • Kesilen pırasalar derin bir tavaya konulup ocağın üstüne alınır.
  • Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı dökülüp kavrulmaya bırakılır.
  • 1 bağ arapsaçı ince ince doğranır.
  • Doğranan arapsaçları pırasaların üzerine ilave edilir.
  • Üzerine yarım çay bardağı su ilave edilip pişirmeye devam edilir.
  • Kavrulmuş pırasalı arapsaçının üzerine tuz eklenip karıştırılarak ocaktan alınır.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder