--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 1 Kilogram Kuşbaşı Kuzu Eti
- 10 Diş Sarımsak
- 15 Adet Arpacık Soğan
- 4 Adet Domates
- 5 Adet Sivri Biber
- 10 Adet Mantar
- 50 Gram Tereyağı
- 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
- 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
- 1 Su Bardağı Su
- Kekik, Karabiber, Kimyon ve Tuz
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Tencereye kuşbaşı kuzu etleri alınıp üzerine 1 fincan zeytinyağı ve 1 su bardağı su eklenerek rengi dönene kadar bir kaç dakika pişirilir.
- 1 Kapta 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı karabiber konulur ve elde edilen 1 su bardağı sıcak et suyu eklenip karıştırılarak sos hazırlanır.
- Borcam tepsiye etler konulup aralarına arpacık soğanlar yerleştirilir.
- Mantar, biber ve domatesler 4’e bölünüp tepsiye yerleştirilir.
- Malzemelerin her yerine gelecek şekilde salçalı sos kepçeyle dökülüp küçük parçalar halinde tereyağı ve sarımsaklar ilave edilir.
- Önceden 170 derece ısıtılmış fırında etler yumuşayana kadar kontrol edilerek pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder