6 Şubat 2018 Salı

KUŞBAŞI KUZU ETLİ TEPSİ KEBABI

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 1 Kilogram Kuşbaşı Kuzu Eti
  • 10 Diş Sarımsak
  • 15 Adet Arpacık Soğan
  • 4 Adet Domates
  • 5 Adet Sivri Biber
  • 10 Adet Mantar
  • 50 Gram Tereyağı
  • 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 1 Su Bardağı Su
  • Kekik, Karabiber, Kimyon ve Tuz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Tencereye kuşbaşı kuzu etleri alınıp üzerine 1 fincan zeytinyağı ve 1 su bardağı su eklenerek rengi dönene kadar bir kaç dakika pişirilir.
  • 1 Kapta 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı karabiber konulur ve elde edilen 1 su bardağı sıcak et suyu eklenip karıştırılarak sos hazırlanır.
  • Borcam tepsiye etler konulup aralarına arpacık soğanlar yerleştirilir.
  • Mantar, biber ve domatesler 4’e bölünüp tepsiye yerleştirilir.
  • Malzemelerin her yerine gelecek şekilde salçalı sos kepçeyle dökülüp küçük parçalar halinde tereyağı ve sarımsaklar ilave edilir.
  • Önceden 170 derece ısıtılmış fırında etler yumuşayana kadar kontrol edilerek pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder