--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 2 Adet Enginar
- 1 Kilogram Taze Bakla
- 1 Adet Soğan
- Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
- 1 Tatlı Kaşığı Şeker
- 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
- Yarım Demet Dereotu
- 2 Su Bardağı Su
- Tuz
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Tencereye 1 adet yemeklik doğranmış soğan ve yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edilip kavrulur.
- Üzerine 2 adet ayıklanıp dörde bölünmüş enginar konulup kapağı kapatılarak pişirilir.
- Rengi dönen enginarların üzerine 1 kilo ayıklanmış bakla eklenip kapak kapatılır.
- 1 tatlı kaşığı şeker ilave edilip baklaların rengi dönene kadar kavrulur.
- Kavrulan baklanın üzerine 1 tatlı kaşığı salça ve yarım demet kıyılmış dereotu eklenir.
- Güzelce kavrulan yemeğin üzerine tuz ve 2 su bardağı sıcak su ilave ederek pişmeye bırakılır.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder