7 Şubat 2018 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI ENGİNARLI BAKLA

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 2 Adet Enginar
  • 1 Kilogram Taze Bakla
  • 1 Adet Soğan
  • Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Şeker
  • 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
  • Yarım Demet Dereotu
  • 2 Su Bardağı Su
  • Tuz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Tencereye 1 adet yemeklik doğranmış soğan ve yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edilip kavrulur.
  • Üzerine 2 adet ayıklanıp dörde bölünmüş enginar konulup kapağı kapatılarak pişirilir.
  • Rengi dönen enginarların üzerine 1 kilo ayıklanmış bakla eklenip kapak kapatılır.
  • 1 tatlı kaşığı şeker ilave edilip baklaların rengi dönene kadar kavrulur.
  • Kavrulan baklanın üzerine 1 tatlı kaşığı salça ve yarım demet kıyılmış dereotu eklenir.
  • Güzelce kavrulan yemeğin üzerine tuz ve 2 su bardağı sıcak su ilave ederek pişmeye bırakılır.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder