--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 3 Adet Küçük Mor Lahana
- 2 Yemek Kaşığı Tuz
- Aldığı Kadar Elma Sirkesi
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- 3 adet mor lahana yıkandıktan sonra ortadan kesilip, ince ince kıyılır.
- Kıyılan mor lahanalar genişçe bir kaba alınıp, üzerine 2 yemek kaşığı tuz atılır.
- Tuzlanan mor lahanalar elle güzelce ovalanır.
- 1 gece kapta bekletilen mor lahanalar ertesi gün suyu sıkılarak kavanozlara doldurulur.
- Kavanozlar mor lahanaların üzeri örtülecek şekilde elma sirkesi ile doldurulur ve kapakları sıkıca kapatılır.
- Son olarak güneş görmeyen yerde 3 gün bekletildikten sonra turşu yenilebilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder