7 Şubat 2018 Çarşamba

MOR LAHANA TURŞUSU

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 3 Adet Küçük Mor Lahana
  • 2 Yemek Kaşığı Tuz
  • Aldığı Kadar Elma Sirkesi

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • 3 adet mor lahana yıkandıktan sonra ortadan kesilip, ince ince kıyılır.
  • Kıyılan mor lahanalar genişçe bir kaba alınıp, üzerine 2 yemek kaşığı tuz atılır.
  • Tuzlanan mor lahanalar elle güzelce ovalanır.
  • 1 gece kapta bekletilen mor lahanalar ertesi gün suyu sıkılarak kavanozlara doldurulur.
  • Kavanozlar mor lahanaların üzeri örtülecek şekilde elma sirkesi ile doldurulur ve kapakları sıkıca kapatılır.
  • Son olarak güneş görmeyen yerde 3 gün bekletildikten sonra turşu yenilebilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder