7 Şubat 2018 Çarşamba

FIRIN SÜTLAÇ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • Yarım Su Bardağı Pirinç
  • 5 Su Bardağı Süt
  • 1,5 Su Bardağı Su
  • 2 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 1 Su Bardağı Şeker

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Yarım su bardağı pirinç, 1.5 su bardağı su ile haşlanarak pişirilir.
  • Haşlanmış pirincin üzerine 5 su bardağı süt ilave edilir.
  • 2 yemek kaşığı nişasta, 1 çay bardağı su eklenerek eritilir.
  • Kaynayan sütün üzerine nişastalı karışım yavaş yavaş karıştırılarak eklenir.
  • 1 su bardağı şeker ilave edilir.
  • Kıvam alan sütlaç, fırın kaplarımıza üzerinde biraz boşluk kalacak şekilde doldurulur.
  • Fırın tepsisine bir miktar su konulur ve üzerine sütlaç konulan kaplar yerleştirilir.
  • 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar kontrol edilerek pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder