--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- Yarım Su Bardağı Pirinç
- 5 Su Bardağı Süt
- 1,5 Su Bardağı Su
- 2 Yemek Kaşığı Nişasta
- 1 Su Bardağı Şeker
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Yarım su bardağı pirinç, 1.5 su bardağı su ile haşlanarak pişirilir.
- Haşlanmış pirincin üzerine 5 su bardağı süt ilave edilir.
- 2 yemek kaşığı nişasta, 1 çay bardağı su eklenerek eritilir.
- Kaynayan sütün üzerine nişastalı karışım yavaş yavaş karıştırılarak eklenir.
- 1 su bardağı şeker ilave edilir.
- Kıvam alan sütlaç, fırın kaplarımıza üzerinde biraz boşluk kalacak şekilde doldurulur.
- Fırın tepsisine bir miktar su konulur ve üzerine sütlaç konulan kaplar yerleştirilir.
- 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar kontrol edilerek pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder