--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 2 Su Bardağı Pirinç
- Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
- 1 Kahve Fincanı Kabuksuz Badem
- Yarım Kahve Fincanı Kuş Üzümü
- 1 Çay Kaşığı Safran
- 3,5 Su Bardağı Su
- Tuz
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Tencereye 3,5 su bardağı sıcak su ve 1 çay kaşığı safran eklenip karıştırılır.
- Pilav tenceresine yarım çay bardağı zeytinyağı ve 1 fincan kabuğu soyulmuş badem eklenip bademler pembeleşene kadar kavrulur.
- 2 su bardağı pirinç ve tuz ilave edilip kavrulur.
- Kavrulan pirincin üzerine hazırladığımız safranlı sıcak su ve yarım fincan kuş üzümü eklenip suyunu çekene kadar pişirilir ve yarım saat demlenmeye bırakılır.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder