7 Şubat 2018 Çarşamba

SAFRANLI BADEMLİ PİLAV

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 2 Su Bardağı Pirinç
  • Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Kahve Fincanı Kabuksuz Badem
  • Yarım Kahve Fincanı Kuş Üzümü
  • 1 Çay Kaşığı Safran
  • 3,5 Su Bardağı Su
  • Tuz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Tencereye 3,5 su bardağı sıcak su ve 1 çay kaşığı safran eklenip karıştırılır.
  • Pilav tenceresine yarım çay bardağı zeytinyağı ve 1 fincan kabuğu soyulmuş badem eklenip bademler pembeleşene kadar kavrulur.
  • 2 su bardağı pirinç ve tuz ilave edilip kavrulur.
  • Kavrulan pirincin üzerine hazırladığımız safranlı sıcak su ve yarım fincan kuş üzümü eklenip suyunu çekene kadar pişirilir ve yarım saat demlenmeye bırakılır.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder