--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 125 Gram Tereyağı
- 2,5 Su Bardağı Un
- 2 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
- 1 Paket Vanilya
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- İlk olarak 125 gram tereyağı eritilerek kaba alınır.
- Üzerine 1 paket vanilya, 2 yemek kaşığı pudra şekeri ve 2,5 su bardağı un eklenir.
- Bütün malzemeler güzelce yoğurulur ve elde edilen hamur yarım saat dinlendirilir.
- Dinlendirilen hamurdan parçalar koparılarak elde şekil verilerek kesilir.
- Şekil verilen hamurlar yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- Kurabiyeler 170 dereceye ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
- Soğuduktan sonra kurabiyeler servis tabağına alınıp pudra şekeri serpilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder