7 Şubat 2018 Çarşamba

UN KURABİYESİ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 125 Gram Tereyağı
  • 2,5 Su Bardağı Un
  • 2 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
  • 1 Paket Vanilya

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • İlk olarak 125 gram tereyağı eritilerek kaba alınır.
  • Üzerine 1 paket vanilya, 2 yemek kaşığı pudra şekeri ve 2,5 su bardağı un eklenir.
  • Bütün malzemeler güzelce yoğurulur ve elde edilen hamur yarım saat dinlendirilir.
  • Dinlendirilen hamurdan parçalar koparılarak elde şekil verilerek kesilir.
  • Şekil verilen hamurlar yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  • Kurabiyeler 170 dereceye ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
  • Soğuduktan sonra kurabiyeler servis tabağına alınıp pudra şekeri serpilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder