--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 500 Gram Kıyma
- 4 Su Bardağı Un
- 2 Adet Domates
- 4 Diş Sarımsak
- 1 Adet Soğan
- 1 Adet Acı Biber
- 1 Demet Maydanoz
- 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- Karabiber, Kimyon ve Tuz
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- İlk olarak 4 diş sarımsak ve 1 adet soğan rendelenir.
- 500 gram kıyma bir kaba alınır.
- Kıymanın üzerine karabiber, kimyon, tuz, kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan, rendelenmiş sarımsaklar, 1 yemek kaşığı biber salçası ve küp şeklinde doğranmış 2 adet domates eklenerek karıştırılır.
- Karıştırılan harcın içine kıvam alması için biraz su ilave edilir.
- 1 adet acı biber küçük küçük doğranıp hazırlanan harca eklenerek karıştırılır.
- Hamuru için 4 su bardağı un bir kaba alınıp, kulak memesi kıvamına gelene kadar su eklenip yoğurulur.
- 10 dakika dinlendirilen hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça kopartılıp, altına un serpilerek oklava ile inceltilerek açılır.
- Açılan hamurların üzerine kaşık yardımıyla hazırlanan harçtan konulup yayılır.
- 170 derecede ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar kontrol edilerek pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder