8 Şubat 2018 Perşembe

FINDIK LAHMACUN

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 500 Gram Kıyma
  • 4 Su Bardağı Un
  • 2 Adet Domates
  • 4 Diş Sarımsak
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Adet Acı Biber
  • 1 Demet Maydanoz
  • 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • Karabiber, Kimyon ve Tuz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • İlk olarak 4 diş sarımsak ve 1 adet soğan rendelenir.
  • 500 gram kıyma bir kaba alınır.
  • Kıymanın üzerine karabiber, kimyon, tuz, kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan, rendelenmiş sarımsaklar, 1 yemek kaşığı biber salçası ve küp şeklinde doğranmış 2 adet domates eklenerek karıştırılır.
  • Karıştırılan harcın içine kıvam alması için biraz su ilave edilir.
  • 1 adet acı biber küçük küçük doğranıp hazırlanan harca eklenerek karıştırılır.
  • Hamuru için 4 su bardağı un bir kaba alınıp, kulak memesi kıvamına gelene kadar su eklenip yoğurulur.
  • 10 dakika dinlendirilen hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça kopartılıp, altına un serpilerek oklava ile inceltilerek açılır.
  • Açılan hamurların üzerine kaşık yardımıyla hazırlanan harçtan konulup yayılır.
  • 170 derecede ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar kontrol edilerek pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder