--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 3 Adet Orta Boy Ayva
- 6 Yemek Kaşığı Şeker
- 3 Adet Karanfil
- 1 Adet Kabuk Tarçın
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- İlk olarak ayvalar ikiye bölünüp, çekirdekli kısımlar oyularak temizlenir.
- Geniş bir tencereye 5-6 adet ayva çekirdeği, 1 çubuk tarçın ve 2 karanfil atılır.
- İkiye bölünmüş ayvalar tencereye yerleştirilir.
- Ayvaların ortalarına birer yemek kaşığı şeker konulur.
- Tencere ocağın üzerine alınır ve 2 çay bardağı su ilave edilir.
- Sonrasında tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- Ayvalar yumuşadığında ters çevrilerek her iki yüzeyin de renk alması sağlanır.
- Su ağdalı kıvama gelinceye kadar pişirilip, ocaktan alınır.
- Pişen ayvalar arzuya göre kaymak, hindistan cevizi, ceviz, tarçın vb. kullanılarak servis edilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder