8 Şubat 2018 Perşembe

AYVA TATLISI

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 3 Adet Orta Boy Ayva
  • 6 Yemek Kaşığı Şeker
  • 3 Adet Karanfil
  • 1 Adet Kabuk Tarçın

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • İlk olarak ayvalar ikiye bölünüp, çekirdekli kısımlar oyularak temizlenir.
  • Geniş bir tencereye 5-6 adet ayva çekirdeği, 1 çubuk tarçın ve 2 karanfil atılır.
  • İkiye bölünmüş ayvalar tencereye yerleştirilir.
  • Ayvaların ortalarına birer yemek kaşığı şeker konulur.
  • Tencere ocağın üzerine alınır ve 2 çay bardağı su ilave edilir.
  • Sonrasında tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  • Ayvalar yumuşadığında ters çevrilerek her iki yüzeyin de renk alması sağlanır.
  • Su ağdalı kıvama gelinceye kadar pişirilip, ocaktan alınır.
  • Pişen ayvalar arzuya göre kaymak, hindistan cevizi, ceviz, tarçın vb. kullanılarak servis edilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder