--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 1 Paket Fırın Makarna
- 300 Gram Beyaz Peynir
- 250 Gram Kaşar Peyniri
- 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
- Yarım Su Bardağı Un
- 3.5 Su Bardağı Süt
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- İlk olarak tencerede su kaynatılır.
- Kaynayan suyun içine fırın makarnalar atılıp, 6 dakika haşlanır ve tuz ilave edilir.
- Beşamel sos için yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı tereyağı ve yarım bardak un tencerede kavrulur.
- Kavrulmuş unun üstüne karıştırarak azar azar 3,5 su bardağı süt ilave edilir.
- Pürüzsüz bir kıvam alan beşamel sosa biraz tuz ilave edilip ocaktan alınır.
- Haşlanmış makarna hazırlanan sosun içine konulup, karıştırılır.
- Soslanan makarnaya 300 gram kadar beyaz peynir ilave edilip karıştırılır.
- Borcam tepsi yağlanıp, hazırlanan makarna tepsiye dökülür.
- Tepsiye düzgünce dağıtılan makarnanın üzeri 250 gram kadar kaşar peyniri ile kapatılır.
- Son olarak 170 dereceye ayarlanan fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder