8 Şubat 2018 Perşembe

BEŞAMEL SOSLU FIRIN MAKARNA

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 1 Paket Fırın Makarna
  • 300 Gram Beyaz Peynir
  • 250 Gram Kaşar Peyniri
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
  • Yarım Su Bardağı Un
  • 3.5 Su Bardağı Süt

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • İlk olarak tencerede su kaynatılır.
  • Kaynayan suyun içine fırın makarnalar atılıp, 6 dakika haşlanır ve tuz ilave edilir.
  • Beşamel sos için yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı tereyağı ve yarım bardak un tencerede kavrulur.
  • Kavrulmuş unun üstüne karıştırarak azar azar 3,5 su bardağı süt ilave edilir.
  • Pürüzsüz bir kıvam alan beşamel sosa biraz tuz ilave edilip ocaktan alınır.
  • Haşlanmış makarna hazırlanan sosun içine konulup, karıştırılır.
  • Soslanan makarnaya 300 gram kadar beyaz peynir ilave edilip karıştırılır.
  • Borcam tepsi yağlanıp, hazırlanan makarna tepsiye dökülür.
  • Tepsiye düzgünce dağıtılan makarnanın üzeri 250 gram kadar kaşar peyniri ile kapatılır.
  • Son olarak 170 dereceye ayarlanan fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder