8 Şubat 2018 Perşembe

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


1 Litre Süt
1 Su Bardağı İrmik
1 Su Bardağı Şeker
1 Paket Vanilya
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Tencereye 1 su bardağı irmik, 1 su bardağı şeker, 1 litre süt ve 1 paket vanilya konulur.
  • Tencere ocağın üstüne alınıp, karıştırılarak kıvam alana kadar pişirilir.
  • Kıvam alan irmik tatlımızı ocaktan indirmeden 1 tatlı kaşığı tereyağ eklenip, 1-2 kere karıştırılıp ocaktan alınır.
  • Ocaktan alınan irmik tatlısı borcam tepsiye alınıp, soğumaya bırakılır.
  • Tatlımız soğuduktan sonra isteğe göre süslenip, dilimlenerek servis edilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder