--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
1 Litre Süt
1 Su Bardağı İrmik
1 Su Bardağı Şeker
1 Paket Vanilya
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Tencereye 1 su bardağı irmik, 1 su bardağı şeker, 1 litre süt ve 1 paket vanilya konulur.
- Tencere ocağın üstüne alınıp, karıştırılarak kıvam alana kadar pişirilir.
- Kıvam alan irmik tatlımızı ocaktan indirmeden 1 tatlı kaşığı tereyağ eklenip, 1-2 kere karıştırılıp ocaktan alınır.
- Ocaktan alınan irmik tatlısı borcam tepsiye alınıp, soğumaya bırakılır.
- Tatlımız soğuduktan sonra isteğe göre süslenip, dilimlenerek servis edilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder