8 Şubat 2018 Perşembe

MARİNE EDİLMİŞ TAVUK

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 2 Kilogram Tavuk Izgara Tava
  • 2 Diş Sarımsak
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Tatlı Kaşığı Kimyon
  • 1 Çay Kaşığı Zerdeçal
  • 1 Tatlı Kaşığı Kekik
  • Yarım Çay Bardağı Su
  • Tuz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • İlk olarak derin bir kaba 2 diş sarımsak rendelenir.
  • Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı zerdeçal, 1 tatlı kaşığı kekik, yarım çay bardağı su ve tuz atılıp malzemeler güzelce karıştırılır.
  • 2 kilogram tavuk-ızgara tava sosun içine yatırılarak, 2 saat sosun içinde bekletilir.
  • Sosta bekleyen tavuklar yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilir.
  • 170 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilip, servis edilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder