--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 2 Kilogram Tavuk Izgara Tava
- 2 Diş Sarımsak
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 1 Tatlı Kaşığı Kimyon
- 1 Çay Kaşığı Zerdeçal
- 1 Tatlı Kaşığı Kekik
- Yarım Çay Bardağı Su
- Tuz
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- İlk olarak derin bir kaba 2 diş sarımsak rendelenir.
- Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı zerdeçal, 1 tatlı kaşığı kekik, yarım çay bardağı su ve tuz atılıp malzemeler güzelce karıştırılır.
- 2 kilogram tavuk-ızgara tava sosun içine yatırılarak, 2 saat sosun içinde bekletilir.
- Sosta bekleyen tavuklar yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilir.
- 170 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilip, servis edilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder